zászló zászló zászló zászló zászló
környezettudatos élet   kapcsolat
                        
Környezettudatos élet

Nem szükséges új házat építeni ahhoz, hogy a megújuló energiák használata ugyanazon előnyöket nyújtsa az emberek számára, elegendő, ha nyitottak az új megoldások irányába. Mindenképpen érdemes átgondolni az energiakorszerűsítési lehetőségeket, valamint az ezzel realizálható előnyöket egy felújítás, vagy egy bővítés esetén is. A komplett energiakorszerűsítési megoldások azoknak kínálnak alternatívát, akik már rendelkeznek családi házzal, lakással, otthonnal, egyéb épülettel.

Mindemellett jól használhatják a megújuló energiaforrásokat a költségeik csökkentésére a magánberuházásban működő panziók, fogadók, kastélyszállók tulajdonosai és üzemeltetői, valamint a közintézmények, kórházak, iskolák, lakóotthonok működtetői is.

Új építésű lakások, házak esetén a tervezési és kivitelezési munkákat sokkal könnyebb összehangolni, ennek következtében jelentősen alacsonyabbak a költségek, szemben azzal az esettel, ha már tervrajzok elkészítése után történne mindez. Ha a leendő tulajdonos számol a megújuló energiaforrások adta előnyökkel, akkor érdemes ezt már a ház terveztetésének kezdetétől tennie, így csökkentheti a járulékos költségeket.

Sokat hallhatjuk a médiában, híradásokban, olvashatjuk az újságokban, hogy a megújuló energia drága. A megújuló energia értékes befektetés, mindemellett a háznak is többletértéket ad! Ezek a berendezések ugyanis nem fogyasztják az energiát, hanem termelik. Az ezúton megtermelt energia fedezi a házunk, lakásunk fenntartásához szükséges energiamennyiséget, a keletkező többletenergiát pedig tárolhatjuk, vagy felesleges többletenergiánkat el is adhatjuk.

Gondoljunk bele, hogy milyen drága lesz majd a mostani fosszilis energiahordozók használata, amikor a készletek már jelentősen lecsökkennek, és mekkora nehézséget jelent majd az országnak egy-egy évre elegendő fűtőanyag vásárlása. Földrajzi adottságaink miatt nem áll módunkban új olaj-, és földgázmezőket felfedezni, ezáltal ki vagyunk szolgáltatva a földgáztartalékkal rendelkező országoknak. Könnyen belátható, hogy az fűtőanyag majdani ára sokszorosa lesz a mostaninak, és ez az idő nincs olyan messze, mint azt sokan gondolnák.

Éppen ezért szükséges alternatívákat keresnünk a házunk, lakásunk energiaellátására, mint ahogyan számos gyártó már a gépkocsik működtetésére is ilyen megoldásokat keres.
2008. január elsejétől már csak úgy adhatjuk el ingatlanunkat, ha energiafelmérést végeztetünk. Eladása esetén pedig nem mindegy, hogy "A" vagy "G" energiafelhasználási kategóriába tartozik ingatlanunk. A Zéró Energia Ház csupán 8-9 éve létezik világszerte. Az ilyen típusú épületek energiaellátására minden lehetséges megújuló energiát felhasználnak, a napfénytől a szélenergián keresztül, egészen a földhőig. A házak energiamérlege bizonyos esetekben pozitívvá is válhat, és az áramszolgáltatóhoz bekötve - ez egyelőre még külföldön is csupán néhány országban működik - villamos áramot is leadhatnak.

Meggyőződésünk, hogy a jövőt mindenki számára a megújuló energiaforrások használta jelenti, akárki akármit is mond ma erről. Mindenkinek önmagának kell eldöntenie, hogy mikor kíván csatlakozni ehhez, azt azonban nem árt megjegyezni, hogy vannak országok, mint például Svédország, ahol az emberek 74%-a már ilyen költségkímél? energiaforrásokkal möködteti otthonát. Azt kell eldönteni, hogy milyen jövőt szánunk magunknak és családunknak: havonta megújuló számlák, vagy megújuló energia.

Érdeklődése fontos számunkra! Kérdezzen, vagy kérjen ajánlatot tőlünk, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban!


vissza az oldal tetejére
© 2008 - web: www.orientxpress.hu - seo: www.googletop10.hu